• +91 910-526-7000
  • NCR,UK,UP, RJ,Australia ,Bangkok

Advisor

Card image Blog

Posted on 2021-06-11 By ANURADHA


Dive into Digital Marketing world- TOP interview questions

Q11. “Content Marketing is a way to engage your target audience and grow your network of leads and customers” – Do you agree to this statement?
Ans.  Yes,completely agree.Good content does not focus on selling, but on bringing some benefit to those who read it, such as solving a problem, clarifying a doubt or teaching something. Content marketing must focus on what the public wants – really useful content.
Leads and sales are just the consequences of this process.
 
Q12. What is the role of SEO in digital marketing?
 
Ans. SEO is the acronym for Search Engine Optimization and it helps your web page easy to find, crawl, categorize and help it rank on the first pages of search results. SEO is a crucial digital marketing channel that involves several activities like crawling, scanning, and indexing, measuring pertinence and recovering.
The role of digital marketing is simple: help your business spend your marketing budget more effectively, obtain more valuable leads, and gain a higher return on investment (ROI) for your business.
 
Q13. What are the key areas for using keywords to optimize webpage ranking?
 
Ans. Keyword optimization is an integral part of SEO and is done on title and content body. Key areas for keyword optimization include :
URL
Title Tag
Meta Description
H1 Heading
Text Content
Image Alt Tags
 
Q14. How will you determine if a link is a bad link?
 
Ans. Bad links are usually:
Links from a low-authority or questionable domain
Links pointing to irrelevant context and/or source
Links embedded in the suspiciously keyword-matched anchor text
Links pointing to a link exchanges
Repetitive links
Link from same anchor texts from different websites
Links from sites not indexed by Google
Spam links
Paid links
 
Q15. Tell me the tools you would use for Keyword Analysis?
 
Ans. There are a number of tools used in keyword analysis. It can be divided into paid and free tools –
 
Free Tools – Google AdWords: Keyword Planner, AdWord & SEO Keyword Permutation Generator, Keyword In, Soovle, Google Autosuggest, Google Trends, WMS Everywhere, Ubersuggest, Wordtracker Scout, WordStream Free Keyword Tool, etc.
 
Paid Tools – Ahrefs, Keywords Everywhere, SEMRush, Moz Keyword Explorer, Majestic, SpyFu, etc.
 
 
Q16. What is the difference between No-follow and Do-follow links?
 
Ans. Technically, the only difference between a nofollow link and a standard “dofollow” link is the presence of the rel=”nofollow” tag.The nofollow attribute tells search engines not to follow the outbound link that is being tagged.Dofollow is simply the default state for a link.
 
Q17. What is Google ads?
Ans. This is one of the most commonly asked digital marketing interview questions.
Google Ads is Google’s advertising system, where the companies/advertisers bid on a set of keywords and get their ads to appear on search results. This is the most commonly used PPC advertising system.It allows you to create online ads to reach audiences that are interested in the products and services you offer.
 
Q18. How does Google Ads work?
Ans. Google AdWords works on an auction system, which occurs every time a user carries out a keyword search. To get the most out of Google Ads, your Quality Score and bid amount should be optimized. The better the Quality Score and bid amount, the better would be your ad positioning.Google Ads operates under a pay-per-click (PPC) model. That means marketers target a specific keyword on Google and make bids on the keyword.
 
Q19. Name some Google Ads ad extensions.
Ans.
Affiliate location extension
Call extensions
Promote extension
Structured snippet extension
App extension
Sitelink extension
Callout Extension
 
Q20. What is Google Ads Remarketing?
 
Ans. A targeted digital marketing strategy helps marketers to reach out to people who have already visited their website but did not make a purchase or provide any lead. Google AdWords Remarketing helps in targeting the right people with the right ad, at the right time.
Remarketing, also known as retargeting, helps to increase conversion rates. ROI because the past site visitors may be familiar with your brand and may turn into prospective customer.
Welcome readers!
Hope you are doing well.Here I am going to focus on few more questions explaining Digital Marketing fundamentals.Please  let me know in comment section if its useful content for you.
 
Q1. “Content Marketing is a way to engage your target audience and grow your network of leads and customers” – Do you agree to this statement?
Ans.  Yes,completely agree.Good content does not focus on selling, but on bringing some benefit to those who read it, such as solving a problem, clarifying a doubt or teaching something. Content marketing must focus on what the public wants – really useful content.
Leads and sales are just the consequences of this process.
 
Q2. What is the role of SEO in digital marketing?
Ans. SEO is the acronym for Search Engine Optimization and it helps your web page easy to find, crawl, categorize and help it rank on the first pages of search results. SEO is a crucial digital marketing channel that involves several activities like crawling, scanning, and indexing, measuring pertinence and recovering.
The role of digital marketing is simple: help your business spend your marketing budget more effectively, obtain more valuable leads, and gain a higher return on investment (ROI) for your business.
 
Q3. What are the key areas for using keywords to optimize webpage ranking?
Ans. Keyword optimization is an integral part of SEO and is done on title and content body. Key areas for keyword optimization include :
URL
Title Tag
Meta Description
H1 Heading
Text Content
Image Alt Tags
 
Q4. How will you determine if a link is a bad link?
Ans. Bad links are usually:
Links from a low-authority or questionable domain
Links pointing to irrelevant context and/or source
Links embedded in the suspiciously keyword-matched anchor text
Links pointing to a link exchanges
Repetitive links
Link from same anchor texts from different websites
Links from sites not indexed by Google
Spam links
Paid links
 
Q5. Tell me the tools you would use for Keyword Analysis?
 
Ans. There are a number of tools used in keyword analysis. It can be divided into paid and free tools –
 
Free Tools – Google AdWords: Keyword Planner, AdWord & SEO Keyword Permutation Generator, Keyword In, Soovle, Google Autosuggest, Google Trends, WMS Everywhere, Ubersuggest, Wordtracker Scout, WordStream Free Keyword Tool, etc.
 
Paid Tools – Ahrefs, Keywords Everywhere, SEMRush, Moz Keyword Explorer, Majestic, SpyFu, etc.
 
 
Q6. What is the difference between No-follow and Do-follow links?
Ans. Technically, the only difference between a nofollow link and a standard “dofollow” link is the presence of the rel=”nofollow” tag.The nofollow attribute tells search engines not to follow the outbound link that is being tagged.Dofollow is simply the default state for a link.
 
Q7. What is Google ads?
Ans. This is one of the most commonly asked digital marketing interview questions.
Google Ads is Google’s advertising system, where the companies/advertisers bid on a set of keywords and get their ads to appear on search results. This is the most commonly used PPC advertising system.It allows you to create online ads to reach audiences that are interested in the products and services you offer.
 
Q8. How does Google Ads work?
Ans. Google AdWords works on an auction system, which occurs every time a user carries out a keyword search. To get the most out of Google Ads, your Quality Score and bid amount should be optimized. The better the Quality Score and bid amount, the better would be your ad positioning.Google Ads operates under a pay-per-click (PPC) model. That means marketers target a specific keyword on Google and make bids on the keyword.
 
Q9. Name some Google Ads ad extensions.
Ans.  Some Google Ads ad extensions are as follows-
Affiliate location extension
Call extensions
Promote extension
Structured snippet extension
App extension
Sitelink extension
Callout Extension
 
Q10. What is Google Ads Remarketing?
 
Ans. A targeted digital marketing strategy helps marketers to reach out to people who have already visited their website but did not make a purchase or provide any lead. Google AdWords Remarketing helps in targeting the right people with the right ad, at the right time.
Remarketing, also known as retargeting, helps to increase conversion rates. ROI because the past site visitors may be familiar with your brand and may turn into prospective customer.
 
So,please leave your review/suggestion/query if any in comment section and share with your friends and network.Thanks for reading.Stay home stay healthy.
 
 


Leave a Comment: